На 24 юни почина писателят хуморист Георги Бербенков. Възпоменателният ритуал ще

...
На 24 юни почина писателят хуморист Георги Бербенков. Възпоменателният ритуал ще
Коментари Харесай

Тъжно! Отиде си известен наш писател

На 24 юни умря писателят хуморист Георги Бербенков. Възпоменателният обред ще се състои от 10:00 часа във вторник на Централен гробищен парк - Варна, съобщи Варна 24. Тъжната новина беше обявена на Facebook профила му от негови близки.

Георги Бербенков e роден на 17 май 1941 година в град Добрич, където живее до края на междинното си обучение. Висшето си приключва във ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “ – Варна и няколко години служи във Военноморския флот. Работил е като старши редактор в Държавно военно издателство – София. След пенсионирането си Бербенков издава хумористичния вестник " Маскарад “. През останалата част от живота си се занимава интензивно с издателска и редакторска активност.
-->
Има издадени двадесет и осем независими книги и взе участие в няколко сборника, измежду които и тринадесетте тома на " Законите на Мърфи в ефир “. Предимно написа афоризми, епиграми и анекдоти, само че нерядко разгласява фейлетони и разкази.

Негови творби постоянно се разгласяват в локалния и централния щемпел, в периодически издания и литературни сборници, предавани са по Радио Варна и БНР, както и по Българска национална телевизия. Седмичникът " България “ от Чикаго (вестникът на българите в САЩ) пет години отделя 61-вата си страница за афоризмите на Бербенков, и го включва в редколегията си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР